Το Coding Our Future ξεκίνησε το 2016 ως μια εθελοντική πρωτοβουλία ατόμων και οργανισμών με κοινό στόχο την προώθηση δεξιοτήτων πληροφορικής και προγραμματισμού για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

Στo πλαίσιo του προγράμματος πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, σεμινάρια και εργαστήρια για προώθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων υπολογιστικής σκέψης και επίλυσης προβλήματος μέσω του προγραμματισμού

Το πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ με χορηγίες από διάφορους φορείς κι έχει ως σήμα τους υπερήρωες γιατί οι δεξιότητες κώδικα θεωρούνται οι υπερδυνάμεις του μέλλοντος.

 

UPDATE ΜΑΪΟΣ 2020: Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των εξελίξεων και μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης το προγραμμα αναστάλθηκε. Αναμένουμε να επανέλθουμε κοντά σας με τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021.

 

Σχολική Χρονιά 2019-2020

Μετά από 3 συνεχείς επιτυχημένες χρονιές και αφού αγκαλιάστηκε από περισσότερους από 10000 συμμετέχοντες, το Coding Οur Future επεκτείνεται και επανέρχεται δυναμικά με νέα προγράμματα, νέες συνεργασίες και νέες ιδέες.

Προσφερόμενα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, διοργανώνονται σε επίσημο σχολικό χρόνο και προσφέρονται δωρεάν σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Από φέτος προστίθεται και η Προδημοτική.

Για την πρώτη φάση της σχολικής χρονιάς (23/9/2019 μέχρι 20/12/2019) θα πραγματοποιηθούν τα εξής προγράμματα:

1. Creative Creators: Επισκέψεις Εκπαιδευτών σε σχολεία (Προδημοτική – Δημοτικό)

Θα προσφερθούν 60 εργαστήρια προγραμματισμού/ρομποτικής με κατ’ ιδίαν επισκέψεις σε σχολεία. Η έμφαση θα δίνεται στη δημιουργία ψηφιακών προϊόντων (Digital artefacts) με τη χρήση κώδικα. Απευθύνεται σε παιδιά που είναι στην Προδημοτική και μαθητές Δημοτικού και το κάθε εργαστήριο θα έχει διάρκεια μίας διδακτικής περιόδου για την Προδημοτική και δύο διδακτικών περιόδων για το Δημοτικό. Σε κάθε επίσκεψη θα μπορούν να συμμετέχουν διαδοχικά μέχρι 3 διαφορετικά τμήματα.

2. Coding Οur Future: Επισκέψεις σχολείων στο Πολυκέντρο του ΟΝΕΚ στη Λευκωσία (Δημοτικό – Γυμνάσιο)

Το πρόγραμμα θα προσφέρεται με επίσκεψη στο χώρο του πολυκέντρου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (Τομπάζη 14, 1055 Λυκαβητός). Θα περιλαμβάνει δύο παράλληλα εργαστήρια προγραμματισμού και ρομποτικής, διάρκειας τριών ωρών (έναρξη 09.00 - λήξη 12.00). Σε κάθε επίσκεψη θα μπορεί να συμμετέχει ένα τμήμα (σε περίπτωση σύμπτυξης τμημάτων ο αριθμός των μαθητών να μην ξεπερνά το 30). Απευθύνεται σε μαθητές Β κύκλου Δημοτικού και Γυμνασίου, και θα περιλαμβάνει προγραμματισμό BBC micro:bit και Ρομποτική με mBot, Engino, Meet Edison και Lego WeDo 2.

3. ASTRObots: Αστρονομία και Ρομποτική στο Πολυκέντρο του ΟΝΕΚ στη Λευκωσία (Δημοτικό – Γυμνάσιο)

Πρόκειται για ένα νέο, καινοτόμο πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Αστεροσχολείο Λευκωσίας. Θα προσφέρεται με επίσκεψη στο χώρο του πολυκέντρου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (Τομπάζη 14, 1055 Λυκαβητός) και θα περιλαμβάνει δύο παράλληλα εργαστήρια που θα συνδυάζουν αστρονομία και ρομποτική, διάρκειας τριών ωρών (έναρξη 09.00 - λήξη 12.00). Σε κάθε επίσκεψη θα μπορεί να συμμετέχει ένα τμήμα (σε περίπτωση σύμπτυξης τμημάτων ο αριθμός των μαθητών να μην ξεπερνά το 30). Απευθύνεται σε μαθητές Β κύκλου Δημοτικού και Γυμνασίου και θα προσφερθούν μόνο 30 εργαστήρια.

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook

Πληροφορίες

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society) στο τηλέφωνο 22460680 ή στο, info@ccs.org.cy


Κρατήσεις

Συμπληρώνεται από τον/την εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται να οργανώσει επίσκεψη για συμμετοχή των μαθητών του/της στα εργαστήρια.

Ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για την σχολική χρονιά 2020-2021 αναμένονται να ανοίξουν στα μέσα Σεπτεμβρίου 2020.

Για κράτηση θέσης πατήστε ΕΔΩ

 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ