Το Coding Our Future (COF) ξεκίνησε το 2016 ως μια εθελοντική πρωτοβουλία ατόμων και οργανισμών με κοινό στόχο την προώθηση δεξιοτήτων πληροφορικής και προγραμματισμού για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Στo πλαίσιo του προγράμματος  διοργανώνονται εκδηλώσεις, σεμινάρια και εργαστήρια για προώθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων υπολογιστικής σκέψης και επίλυσης  προβλημάτων μέσω του προγραμματισμού.
Το πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ με χορηγίες από διάφορους φορείς κι έχει ως σήμα τους υπερήρωες γιατί οι δεξιότητες κώδικα θεωρούνται οι υπερδυνάμεις του μέλλοντος.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, διοργανώνονται σε επίσημο σχολικό χρόνο και προσφέρονται δωρεάν σε μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

 

Σχολική χρονιά 2020-2021

1ο Διαδικτυακό Πρόγραμμα "Coding our Future"
Για αυτή την περίοδο, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, το πρόγραμμα μας για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί διαδικτυακά.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες με φυσική παρουσία στην τάξη θα παρακολουθούν τον/την εκπαιδευτή/τρια COF μέσω της πλατφόρμας Teams  από τον κεντρικό υπολογιστή/προτζέκτορα. Παράλληλα, με τη στήριξη του/της εκπαιδευτικού, θα εργάζονται με τις συσκευές (ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ταμπλετ) της τάξης/εργαστηρίου. Απαραίτητο ο/η κάθε μαθητής/τρια να έχει τη δική του/της συσκευή. 

Όσο αφορά τη Μέση Εκπαίδευση, σε περιπτώσεις όπου τα μαθήματα διεξάγονται εξ αποστάσεως, οι μαθητές/τριες θα παρακολουθούν την παρουσίαση του/της εκπαιδευτή/τριας μας μέσω της πλατφόρμας Teams.

Για το διάστημα 5-23 Απριλίου 2021 θα προσφέρονται καθημερινά τα ακόλουθα σεμινάρια που έχουν στόχο την προώθηση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας All Digital με το σλόγκαν «Be a Digital Hero» και όπου κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να λάβει μέρος με την τάξη του.

 

 

Τίτλος

Περιγραφή

Απευθύνεται σε μαθητές

‘Ωρα

Κράτηση θέσης

1

Μάθε κώδικα - Γίνε υπερήρωας

Διαδραστικό μάθημα με διασκεδαστικά παιχνίδια κώδικα από το www.code.org

Α’-Στ’ Δημοτικού

7:45 - 9:05

https://calendly.com/codingourfuture1/superhero

2

Σχεδίασε το δικό σου ψηφιακό παιχνίδι - Δημιούργησε το μέλλον

Διαδραστικό μάθημα για σχεδιασμό παιχνιδιού με το εργαλείο Scratch

Δ’-Στ’ Δημοτικού

9:25-10:45

https://calendly.com/codingourfuture2/digital_game

3

 Παρουσίαση "ΣΟΦΙΑ" Διαστημικές τεχνολογίες & Τηλεπισκόπηση

Διαδραστική παρουσίαση με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με τον τομέα των Διαστημικών τεχνολογιών τηλεπισκόπησης και παρατήρησης της Γης . Ομάδα υλοποίησης: CyRIC & Eratosthenes CoE-CUT Χρηματοδότηση: ΕΟΔ-ΕSA

Μέσης Γενικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης

9:30-10:30

https://calendly.com/codingourfuture3/sofia

 

Κρατήστε θέση

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να  ακολουθήσουν τον αντίστοιχο σύνδεσμο πιο πάνω για να κρατήσουν θέση την ημέρα που τους ενδιαφέρει και ακολούθως μέλη της ομάδας Coding Our Future θα επικοινωνήσουν μαζί τους για τις λεπτομέρειες. 

Σημαντικό: Η διαδικτυακή συνάντηση θα διευθετηθεί από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται όπως προσθέσουν τον/την εκπαιδευτή/τρια COF στην τάξη τους στην πλατφόρμα Teams και να δημιουργήσουν τη συνάντηση.

Σημειώνεται ότι η καθορισμένη ώρα (ειδικά για τη Μέση Εκπαίδευση) δύναται να αλλάξει σε συνεννόηση με τους διοργανωτές

 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook

Πληροφορίες

Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με Χριστίνα Παπαμιλτιάδου στο 22460680 και c_papamiltiadou@ccs.org.cy


 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ